
continuare de pe casinoinside.ro
2. Un alt motiv important este acela că poți să îți dezvolți baza de date de potențiali angajați, ceea ce va face mai facilă și mai ieftină activitatea de recrutare.
Multe companii investesc (sau cheltuie) o bucată bună din buget pe activitatea de recrutare, fie că este internă sau externă, fie că se face cu resurse interne (departamentul de resurse umane) sau cu resurse externalizate (companii de recurtare). A fi prezent la un târg de job-uri și a colecta CV-uri sau cărți de vizită ale potențialilor candidați este o resursă foarte eficientă.
Apoi, având în vedere faptul că la astfel de târguri vin multe companii de recrutare, poți să îți diversifici aria de furnizori de astfel de servicii, fără a pierde timp cu un reserch pe net sau prin alte metode.
3. Poziționarea ta pe piață și competiția
Fie că vorbim de generația X, Y sau Z, toți reprezentanții acestor generații sunt interesați de renumele companiilor cu care să își asocieze numele. A fi prezent la un târg de job-uri te poziționează pozitiv în mintea celor care vin ca și potențiali angajați. De asemenea, și felul în care te prezinți (materiale publicitare/de prezentare) și cei care te reprezintă (persoanele desemnate din companie care vor fi la standul de prezentare) au o mare importanță în modul tău de poziționare pe piață.
Și nu în ultimul rând, mai afli despre competitorii tăi: cum se prezintă, cu ce noutăți vin, ce intenții de dezvoltare au, etc. În această privință, pot să îți sugerez ceea ce am experimentat chiar eu: un fel de „mystery shopping”, adică să trimiți pe cineva din companie să cerceteze competitorii tăi ca și potențial angajat. Este o practică des întâlnită și care îți poate aduce informații utile.
Dar nu doar despre competitori poți afla multe, ci și despre ce se întâmplă pe piața forței de muncă, în general: ce companii au mai apărut, ce domenii se dezvoltă și cum, care mai este dinamica pe piața, etc.